Студено пресовано нерафинирано кайсиево масло

кайсиево маслоМаслото от кайсиеви ядки съдържа в естествен вид голямо количество витамин F, който е важен биостимулатор за различни физиологични и биохимични процеси в организма. Приложимо е като масло за сухи и застаряващи кожи, защото притежава подчертано добър “анти-бръчки ефект”. Подхранва, овлажнява кожата, ускорява клетъчната обмяна и спомага за образуването на коженколаген. Маслото от кайсиеви ядки е и силен стимулатор на косъма – подхранва еластичността и външния вкайсиево маслоид на косата. Подходящо като базово масло за козметични маски на кожата и косата, за общотонизиращ масаж на тялото, подобряващ кръвообращението, стимулиращ естествените жизнени функции. Приема се добре от кожата, попива в дълбочина, придава кадифена мекота и гладкост. 
К
айсиевото масло се приема и вътрешно. От една до три чаени лъжички 3 пъти дневно е препоръчителната доза. Когато го консумираме, то действа укрепващо, помага при проблеми с храносмилането и подобрява апетита. В източната медицина маслото от кайсиеви ядки се използва за лечение на язви и тумори, на хемороиди и при болки в ушите и носа.

Кайсиево масло - Днес има огромен избор на растителни масла от разположение, които жените използват всеки ден до екзотични, които се добавят към празнични ястия и закуски. Кайсиевото масло попада във втората категория. То се използва в готварството от незапомнени времена. Това наситено мастно масло е много полезно и питателно. Кайсиевото масло съдържа голямо количество двойноненаситени мастни киселини и витамините F, A, E,пектинови вещества, ензими, минерали: калий, калций, желязо , магнезий, йод, цинк. Хранителната стойност на масло от кайсиеви ядки: белтъчини - 0 г, мазнини - 99,9 г, въглехидрати - 0 гр

 

 

Надяваме се и вярваме, че нашите продукти ще Ви донесат повече енергия, здраве и сила!

ключови думи: кайсиево, ядки, нерафинирано, студенопресовано,масло