Студено пресовано нерафинирано масло от семена БЯЛ ТРЪН

масло от бял трънПолученото масло от студено пресоване на семена от бял трън има уникален биохимичен състав, както и широка гама от лечебни свойства е ценен диетичен продукт, който отдавна намира приложение в традиционната медицина в целия свят и в допълнение е високоефективен козметичен продукт.

Маслото от бял трън е богат източник на най полезните за организма на човек каротеноиди(предшественик на витамин А), витамин Е, D, К и групата на витамин B, макро и микроелементи(калий, магнезий, калций, манган, желязо, цинк, селен, мед, хром алуминий, ванадий, бор и др.) и биологично активни вещества. Характерна особенност на маслото от бял трън е наличието в състава му на мощен хипатопротективен силимарин. Силимарина в комбинация с витамините Е и С има благоприятен ефект върху функциите на черния дроб, укрепва и защитава клетъчните мембрани на чернодробните клетки, хепатоцити, насърчава регенерацията на хепатоцитите, изложени на опустошителното действие на алкохола и други токсични вещества, премахва възпаленията на черния дроб, увеличава производството на жлъчка.

Маслото от бял трън се използва и външно при заболявания и травматични увреждания на кожата. Има противовъзпалително и аналгетични свойства, значително ускорява процеса на епителизация на кожата.

 

 

Надяваме се и вярваме, че нашите продукти ще Ви донесат повече енергия, здраве и сила!

ключови думи: бял трън, силимарин, масло, витамин Е, здраве