Студено пресовано нерафинирано масло от семена Чиа

масло от чиа 250 мл

Семената от чиа (чия) или испански градински чай, са доста популярни в продължение на хилядолетия, което не е изненадващо, тъй като в нея има уникален набор от ценни вещества и минерали, което ги прави наистина незаменими за здравето на човешкото тяло.
 
Много интересен е фактът, че ацтеките воини по време на дълги пътувания са консумирали за храна само семена от чиа, с които са си осигурявали подобрена физическа издръжливост и сила.

Маслото от Чиа е с високо съдържание на мастни киселини омега-6 и омега-3 допринася за почистване на съдовете от вреден холестерол, по този начин значително подобряване на процеса на циркулация. Поради състава на Чиа масло има редица предимства.

 Омега-3 мастни киселини, които се съдържат в големи количества в маслото от семената на Чиа, са изключително важни за нашето здраве. Недостигът на есенциални мастни киселини в организма може да се прояви като слаба памет, депресия, умора, лоша циркулация и сухота на кожата. Ето защо вегетарианците които са се отказали от рибата (която, както е известно, също съдържа значително количество омега-3), е силно препоръчително да използват маслото от Чиа за своята диета.


 Учените са доказали, че омега-3 мастни киселини осигуряват защита срещу различни сърдечно-съдови заболявания: помагат за намаляване на холестерола в кръвта, предотвратяват образуването на тромби и намаляват риска от възпаление на стените на артериите. Все пак трябва да се отбележи, че маслото от семена на чиа понижава кръвното налягане - препоръчително е да се използва за хора, които са склонни към хипертония.масло от чиа 100 мл


 Благодарение на своите силни противовъзпалителни свойства на  маслото от Чиа е дар за хората, предразположени към артрит, защото омега-3 мастни киселини намаляват болката в ставите и допринасят за тяхната по-голяма мобилност.

Какво да изберем - масло от Чиа или Чиа семената?


При отговора на този въпрос, е необходимо да се определят целите, които искате да постигнете, като ядете Чиа. За тези, които искат да се наситят организма си с есенциални мастни киселини, съдържащи се в тези растения, най-добрият избор би било масло от семена Чиа. Съдържанието в маслото на омега-3 е значително по-голямо, отколкото в семената. Въпреки това, хората, които искат да загубят няколко допълнителни килограма, добре е да се използват семена Чиа, защото те съдържат фибри, насърчава загуба на тегло и тялото прочистване, и ние ще предложим на вашето внимание и брашно от семена на Чиа, богато на фибри и готово да стане част от вашата диета :)

 

 

Надяваме се и вярваме, че нашите продукти ще Ви донесат повече енергия, здраве и сила!

ключови думи: масло от чиа, висок холестирол, отслабване, студенопресовано