Масло от динени семки

 
Динята не е маслодайна култура, но все пак семената и съдържат до 25% масло, което по физико химични свойства прилича на бадемовото. Динята е от едно семейство с тиквата и поради тази причина маслото и притежава всички свойства на тиквеното масло, но има и малко по различни собствени качества.масло от динени семки
 
Благодарение на високото съдържание на лечебни минерали (цинк и селен), каротин, токофероли, полиненаситени мастни киселини, витамините В, С, РР и други биологически активни веществам, маслото от динени семки притежава лечебно профилактични и противовъзпалителни свойства.
 
Лечебни свойства на диненото масло:
 
- промяна на физико-химичния състав на урината, премахва причината за образуване на камъни, което пречи за развитието на необратими процеси в бъбреците.
 
-има благоприятен ефект върху възпалителните процеси в пикочната система и нормализирането на киселинно базовия баланс
 
-подпомага преобразуването на пикочната киселина в кръвта и увеличава отделянето на бъбреците, предотвратява образуването на нови камъни
 
Както в тиквеното масло оптималното съдържание на цинк и селен нормализира простатата, предотвратява възпаление на простатата (простатит) влияе на нормална сексуална функция на организма, подобряване на сперматогенезата; насърчава бързото излекуване на ожулвания, рани, изгаряния, ускоряване на растежа и възстановяване на здрави коси, нокти и мускули; в комбинация с висока концентрация на олеинова киселина стимулира производството на простагландини, като по този начин подобрява метаболизма и намалява акнето; намалява вероятността от рак и намалява до почти нулевия риск от преход на аденом на простатата (АПН) в злокачествен тумор.
 
 
 
Внимание: Диненото масло не се препоръчва да се пие с вода
 
 
Редовната консумация на динено масло в храната осигурява силен, здрав сън и спокойствие, а мъжете също така повишават потентността си.  Диненото масло почиства организма, особено черния дроб и бъбреците, от вредни вещества. При лечение на чернодробни заболявания, динята не само премахва течността от тялото, но също така храни чернодробната тъкан със лесно смилаеми захари.
 
Козметичен ефект на диничното масло

Това леко масло, идеално пригодено за всички видове кожа.
Предоставя подхранващо, овлажняващо, защитно, възстановяващо действие против стареене.
Бързо се абсорбира, без да се нарушава клетъчното дишане и без да пречи на естественото отделяне на токсини през кожата. Богатото на ненаситени мастни киселини масло напълно възстановява еластичността на кожата и хидролипидната бариера на епидермиса.
Подходящ за грижа за косата, овлажнява и не осолява.
Прекрасно подходящ за бебешка кожа.
 
 
 
 


 

Надяваме се и вярваме, че нашите продукти ще Ви донесат повече енергия, здраве и сила!

ключови думи: масло от диня, динени семки масло, простатит, аденом на простатата