Масло от шафранка (сафлора)

 
масло от шафранка/сафлораШафреното масло има няколко фундаментално важни разлики от другите растителни масла. Най-важното от тях е наличието на голямо количество линолова киселина, която е ненаситена, помага при лечението на сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване или нервни заболявания.
 
Шафреновото масло се отнася до растителни масла, цветът му варира от светло жълто до зеленикаво, цветът лесно може да бъде объркан с конопа. Има три начина за получаване на маслото: студено пресоване, горещо пресоване и екстракция с разтворител.
 
Шафреновото масло е ценно със съдържанието на множество важни киселини и елементи за човека, както и свойства, които бързо се абсорбират и дълбоко проникват в слоевете на епидермиса. Поради високото съдържание на витамин К, шафрановото масло е препоръчително на хора с кожни заболявания, като средство за активиране на съдовата реконструкция, което засяга структурния модел и плътността на капилярите и стомашно-чревния тракт.
 

Шафрено масло като средство за анемия

Богатата на желязо шафраново масло, като част от профилактиката и лечението на анемията, има положителни прегледи за лечението на хора с намален хемоглобин. Той бързо нормализира и поддържа липсващите ензими в човешкото тяло. Редовното му използване бързо възстановява липсващите елементи и нормализира работата на тялото.

 

Шафрено масло като имуностимулант

С този състав, като мастни киселини (олеинова, линолова, миристинова, и т.н.), антиоксиданти, витамини Е и К, и компоненти carthamin серотонин - шафраново масло, получено положителна обратна връзка, когато се използва като средство за подобряване на интегрираното общото състояние на организма. Насищане на организма с полезни микроелементи (магнезий, калий, фосфор) и витамини и шафраново масло полза метаболизма и засилва имунната система.

Шафрено масло за контрол на наднорменото тегло

Благодарение на уникалния си състав, шафрановото масло стана много популярно през последните години като средство за намаляване на теглото.

  1. Диета въз основа на  шафраново масло се счита за ниско съдържание на въглехидрати и ниски разходи, тъй като маслото е вече и така съдържа в състава на протеини и въглехидрати. Не е необходимо да се допълва с други скъпи компоненти.
  2. Няма нужда да броите калории и да се ограничавате чрез промяна на диетата. Достатъчно е просто да използвате  шафраново масло.
  3. Диетата със шафраново масло, според прегледите, ще бъде ефективна за хора, които страдат от затлъстяване, диабет, наднормено тегло и метаболитни нарушения.


 

Надяваме се и вярваме, че нашите продукти ще Ви донесат повече енергия, здраве и сила!

ключови думи: масло от шафранка, масло от сафлора, шафраново масло, отслабване, регулиране на теглото